viernes, 25 de noviembre de 2016

L'UNIVERS

L'Univers és el conjunt de les galàxies amb els seus estels, planetes i pols. És tan gran que costa imaginar-nos-el del tot. És va originar a partir d'una gran explosió. Aquesta explosió es diu "Big Bang".
http://www.slideshare.net/guest312ead5/els-planetes


ELS PLANETES: 



són grans masses esfèriques que orbiten al voltant del Sol. El nostre Sistema Solar conté huit planetes: Mercuri, Venus, La Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú.











http://www.xtec.es/~rmolins1/solar/cat/planetes.htm
http://www.youtube.com/watch?v=XA8NaBe-ebw&feature=related


ELS SATÈL.LITS:


Un satèl.lit és un cos celeste que gira al voltant d'un planeta. La Lluna és el satèl.lit natural de la Terra.
LA LLUNA: brilla gràcies a la llum del Sol. la temperatura és extrema. Va dels 150ºC fins als -155ºC. No hi ha aigua. El terra està cobert de pols i pedres. Hi ha cràters immensos, que s'han format per culpa dels meteorits i muntanyes.

LES FASES DE LA LLUNA: la Lluna té un cicle de 28 dies. Aquest cicle és l'origen  de les fases de la Lluna. 
Les fases són: Lluna nova, quart creixent, Lluna plena i quart minvant.



És una agrupació d'estrelles, de gasos i de pols. A dins hi ha planetes i estrelles. La Terra està situada a la Via Làctia. Altres galàxies són: Andròmeda, el Drac, M32, El Triangle... Les galàxies poden tenir diferents formes: globus, planes, espirals...


LES CONSTELACIONS:


És un grup d'estrelles, que quan les veus et pots imaginar la figura. Algunes constel.lacions són: L'Ossa Major, Orió, Sirius, Sagitari, Bessons...










http://www.jouscout.com/astro/estrella.htm

ALTRES ASTRES


Cometa: un cometa és un cos fràgil i petit de forma irregular que gira al voltant del Sol. Quan el cometa s'acosta al Sol i s'escalfa, els gasos s'evaporen i formen la cabellera. Quan es torna a allunyar, els gasos es gelen i la cua desapareix. Alguns cometes són: el Halley, el West o el Mueller.


Estel fugaç: és una partícula petita de pols o un tros de roca de l'espai que es crema quan entra a l'atmosfera i forma una línea de llum al cel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario