domingo, 27 de noviembre de 2016

ELS PLANETES

Un planeta és un cos sòlid que hi ha al cel i que gira al voltant d'una estrella. Els planetes del Sistema Solar són:

  • MERCURI: És el planeta més proper al Sol i el segon més petit del Sistema Solar. És més petit del Sistema Solar. És més petit que la Terra, però més gran que la Lluna. Quan un costat de Mercuri és de cara al Sol, arriba a temperatures superiors als 425ºC. Les zones a l'ombra baixen fins als 170º sota zero. Els pols es mantenen sempre molt freds. No té satèl.lits i està format de roques i gel.
  • VENUS: És el segon planeta del Sistema Solar. És molt semblant a la Terra en mida i pes. Tots dos es van formar en la mateixa època. No té oceans i la seua temperatura pot arribar a 480ºC. A la seua superfície hi ha molts volcans. No té satèl.lits.
  • LA TERRA: És el nostre planeta i l'únic habitat. Li diuen el planeta blau perquè quasi tot és aigua.És el més gran dels planetes rocosos. Té un satèl.lit: la Lluna. És l'únic planet que té aigua, atmosfera i oxigen, i vida.
  • MART: és el quart planeta del Sistema Solar, conegut com el planeta roig pels seus tons rosats. Té una atmosfera molt fina, formada principalment per diòxid de carboni. Es pensava que a Mart hi havia vida. Té dos satèl.lits, està format per roques i gel. Mart té moltes coses en comú amb la Terra: rius secs, volcans...
  • JÚPITER: aquest planeta gigant no només és el més gran de tots els planetes sinó que també té anell com saturn. Té un anell al seu voltant i un total de 16 satèl.lits fins avui, que s'anomenen les llunes de Júpiter. Hi ha fortes tempestes.
  • SATURN: es el sisè planeta del Sistema solar, el diàmetre de Saturn és de 120.000km.  Té un sistema d'anells que es veu des del nostre planeta. És una bola immensa de líquid i gas, amb un petit nucli sòlid. Els seus 7 anells són molt grans i estan formats de gel i pedres. té 61 Llunes.
  • URÀ: és el setè planeta més llunyà del Sol. Fa una volta al Sol cada 84 anys i té 27 satèlits, és un planeta gegant i gasós.Hi ha forts vents. Té 27 Llunes i 13 anells molt fins.
  • NEPTÚ: s'anomena Neptú en honor al déu romà del mar. Té dos satèl.lits molt importants. És més gran que la Terra i s'assembla molt a Urà. La temperatura pot arribar a -218ºC. Té anells i 13 satèl.lits. Fa molt de vent i hi ha tempestes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario